Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Management > Delegeren > Verbeter jezelf

Stap 10: Reflecteer op het delegeringsproces en benoem verbeterpunten

Delegeren

Achteraf terugkijken is een belangrijke stap als je iets wilt leren of verder wilt ontwikkelen. Als je reflecteert op je eigen handelen, kijk je terug, maar je geeft geen oordeel over jezelf. Dat stel je uit.

Hoe ging het?

Je hebt een volledige cyclus van delegeren afgerond. Van bepalen waarom je het wilde, tot het eindresultaat en eventueel het ontdelegeren. Viel het je mee of tegen?

Bedenk: delegeren is een van de belangrijkste maar ook een van de lastigste managementtaken. Wees niet te hard in je oordeel als het niet helemaal gegaan is zoals je wilde. Als je het vertrouwen houdt, steeds reflecteert op je eigen gedrag en van daaruit verbetert en experimenteert zul je na enige tijd echt een kei zijn!

Van reflecteren naar verbeteren

Bepaal welke stappen je de volgende keer anders wil aanpakken en benoem voor jezelf maximaal 5 concrete verbeterpunten. Maak ze smart (specifiek, meetbaar, appellerend, realistisch en tijdgebonden).

Tip

Sluit je aan bij een intervisiegroep. Je kunt je ervaringen met delegeren bespreken en tips en suggesties van anderen krijgen. Bovendien kan het opluchten als je je verhaal kwijt kan aan anderen die je problemen herkennen.

Veel succes!


Bron: www.leren.nl/cursus/management/delegeren/stap-10.html

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon