Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Management > Introductie > Manager

De manager

Management

Een beginnende manager moet ervoor waken dat hij niet verdrinkt in de hoeveelheid taken, eisen en verwachtingen die hij over zich heen krijgt. Iedereen ziet de nieuwe manager als dé man of vrouw die alles goed zal maken: medewerkers, collega's, baas, externe relaties. Daarbovenop krijgt de manager ook nog eens te maken met uiteenlopende belangen en opvattingen.

Er wordt veel verwacht van de persoon van de manager. Hij of zij heeft een inspirerende visie op de toekomst van het bedrijf; zet de strategie uit en weet ook op kortere termijn resultaten neer te zetten. Daarnaast is de leider van nu energiek, moedig en evenwichtig en verplaatst hij zich moeiteloos in de gevoelens van anderen. De moderne manager brengt mensen in beweging.

Zelfmanagement

Hoe houd je als beginnende manager het hoofd koel? Hoe krijg je overzicht? Hoe voorkom je dat je een speelbal wordt? We geven enkele adviezen.

Profiel van de manager

De moderne manager is van veel markten thuis. Ben jij zo'n type of valt er hier en daar nog wat te verbeteren? Hier is een checklist.

Volgende pagina: zelfmanagement


Bron: www.leren.nl/cursus/management/intro/manager.html

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon