Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Management > Introductie > Team

Samenwerken in een team

Management

Hoe smeed je losse individuen tot een samenhangend team? In de eerste plaats is het goed om te weten wat de natuurlijke stijl is van individuele medewerkers, dus hoe iemand zich gedraagt en in het leven staat. Door inzicht in ieders voorkeursgedrag, kun je er als manager je handelen op afstemmen. De volgende stap is het bouwen van een succesvol team: een samenwerkingsverband van mensen die een gemeenschappelijk doel nastreven.

Persoonlijke stijlen: de Myers-Briggs Type Indicator

Een veelgebruikt model om persoonlijke voorkeurstijlen te achterhalen, met vier afzonderlijke schalen die iemands levenshouding en gedragsstijl weerspiegelen. Elke schaal bestaat uit twee voorkeuren. Elk mens gebruikt ze beiden, maar heeft een voorkeur voor één ervan.

Teams: teamrollen van Belbin

Belbin onderscheidt acht persoonlijkheden of teamrollen. Ieder type levert een waardevolle bijdrage aan het functioneren van het team. Door teams gevarieerd samen te stellen, kan het volgens Belbin elke situatie aan.

teambuildingpijl

Teambuilding

Hoe smeed je een groep individuen tot een hecht team? Met een outdoortraining of een dag op de hei kom je er niet. Teambuilding is een manier van werken. Alleen door er dagelijks bewust mee bezig te zijn, breng je een team tot topprestaties.

Volgende pagina: Myers-Briggs Type Indicator


Bron: www.leren.nl/cursus/management/intro/team.html

Copyright © 1999-2022 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon