Home
 
Cursussen /rubriek/
streepjes

Leren > Cursus > Professionele vaardigheden > Leiding ontvangen > Inleiding

Inleiding

Leiding ontvangen

Is goed omgaan met mijn baas nu ook al een competentie? Mijn leidinggevende moet er toch voor zorgen dat ik goed leiding krijg? Dat kun je denken, maar als je het daarbij laat, sta je je eigen plezier en succes in de weg. Je hebt je leidinggevende nodig om goed te presteren.

Zijn er problemen in de samenwerking met je manager? Probeer ze dan te benoemen, de oorzaken te begrijpen en een aanpak te bedenken. Je baas is ook maar een mens. Blijf daarom zelf stappen zetten om de relatie te verbeteren. Zoek hier welke richting je moet inslaan.

Hoe leuk is jouw baan?

Bedenk eerst of je op de stoel waar je nu zit wilt blijven zitten. Biedt deze organisatie je de kansen die je nodig hebt om jouw persoonlijke doelen te bereiken? Heb je genoeg plezier in het werk dat je doet? Heb je interessante klanten? Heb je gezellige collega's? Dit kunnen allerlei aspecten van je werk zijn waar je leidinggevende geen of weinig invloed op heeft. Als jouw functie en de club waar je werkt je bieden wat je zoekt, dan zul je moeten leren leven met je baas.

Wat is een goede omgang met je baas?

Iedereen heeft allerlei veronderstellingen over hoe een leidinggevende zou moeten zijn en wat hij moet doen. Hoe hij of zij met jou zou moeten omgaan. Wat hij van je mag vragen en wanneer de samenwerking goed is. Zoals jij bepaalde, onuitgesproken, verwachtingen hebt van je leidinggevende, zo heeft hij die ook van jou als medewerker.

Als jij wilt weten hoe je goed kunt samenwerken met je leidinggevende, zul je een realistisch beeld van die verwachtingen moeten hebben. Kijk daarom eens naar het antwoord op de volgende vragen:


Bron: www.leren.nl/cursus/professionele-vaardigheden/leiding-ontvangen/inleiding.html

Copyright © 1999-2021 Applinet
Alle rechten voorbehouden
Colofon